top of page

HVA ER VANNPOLERING?

IMG_20160830_203107.jpg

De fleste kjenner til "sandblåsing", som er blitt et fellesnavn enten man bruker grovt slipemiddel, glassperler eller til og med bakepulver. Tilsett vann og du har vannpolering! Enkelt? Ikke helt. 

Det krever noe mer av kabinettet, og man trenger vanntanker, pumper og filter. Kostnadene for utstyr blir høyere, og man trenger en voksen luftforsyning for å drive det hele. Det er nok grunnen til at metoden ikke er så vanlig i Norge som tørrblåsing. Problemene med tørrblåsing er velkjent, sand eller glass river opp overflaten som blir matt og hes, og umulig å holde ren dersom flaten ikke skal males. Materiale blir liggende igjen selv om man vasker så grundig man kan, og kan løsne fra motordeler under drift og gjøre stor skade. 

Lagerflater og sårbare steder må dekkes nøye til så de ikke blir skadet og mister sine toleranser.

Bakepulver, "Soda Blasting" er skånsomt men ikke særlig effektivt, og heller ikke særlig glansfullt. Det samme gjelder for eksempel nøtteskall.  

Syrer og baser og mange andre kjemikalier blir brukt også. Bortsett fra at de ikke renser like godt på alle typer forurensning, har de flere ulemper. De er krevende å håndtere trygt og sikkert for mennesker og miljø, de vil ofte skade objektet som skal renses, og det er svært vanlig med missfarging og striper.

Ikke akkurat det folk er ute etter, er det vel?

VANNPOLERING gir derimot et helt annet resultat! Overflaten får en nydelig halvblank finish, fordi vannet gir glassperlene en polerende effekt. Glasset blir ikke sittende igjen i metallet og man trenger ikke en gang dekke til lagerflater og slike ting, fordi den skånsomme prosessen ikke river opp overflaten eller fjerner noe som helst materiale fra den! Topplokk, motorblokk, stempler, veiv og staker, ALT kan renses og poleres med VANNPOLERING! Forgassere, manifolder, gummislanger, plastdetaljer, alt! 

Metoden renser grundig til og med i innvendige gjenger og mellom kjøleribber og trange passasjer, fordi vannet bærer med seg mediet inn i den innerste krok. 

Overflaten blir "lukket" og smussavstøtende, slik at finishen blir langvarig og lett å holde ren.

VANNPOLERING kan utføres med mer aggressive midler også, dersom man for eksempel ønsker en mattere finish, eller bedre feste for lakk. Det dreier seg om kanskje 1% av tilfellene, og ikke noe vi tilbyr ennå, men vi er mottakelige for diskusjon.   

Metoden egner seg like godt til andre ting enn motor. Gryter og stekepanner blir som nye, fiskeredskaper, pyntegjenstander, hagegnomen, stein og glass, verktøy, harde tre-sorter, leker, konas motorsag... Det er bare å spørre!

 

Nå er VANNPOLERING tilgjengelig for alle hos oss på VEST METALLPOLERING! 

Send eller lever tingene til oss og vi renser dem nøye og vi gjør det raskt! 

Ting som er tunge og store må avtales. Kabinettet kan for eksempel ikke ta hele motorer over 20 kg.  

Delene bør leveres noenlunde rene, for mye grease og olje må vaskes vekk på forhånd. 

Vi kan gjøre det, men det koster ekstra. Det samme gjelder store mengder lakk og maling.

NB! Skader på delene blir selvsagt ikke reparert med vannpolering. Det kan være lurt å sveise, slipe og pusse ferdig før de leveres inn.

                ALUMINIUM

Vannpolering egner seg fantastisk godt til å rense myke metaller som aluminium på grunn av sin ikke-aggressive natur. Flater som allerede er glatte blir kun rene, ingen deformering finner sted. Glasskulene tar med seg forurensningene men flyter bare over base-metallet.

Steder der overflaten har blitt ru og hes vil derimot glassperlene rulle over og valse ned, litt på samme måte som stålull og polish, bare mykere og mer skånsomt. På grunn av den jevne overflaten vil olje og skitt ikke feste seg igjen så lett. Både vakkert og lettstelt, hva er vel bedre enn det? 

       RUSTFRITT STÅL
 

Rustfrie metaller kan være både myke og harde. Er de myke reagerer de  omtrent som aluminium. 

Er de harde vil det ta lenger tid å polere ned ruhet, men missfarging etter sveising vil i begge tilfeller la seg fjerne veldig raskt. 

Vannpolering vil uansett gi en nydelig og jevn overflate og skinnende vakre sveisefuger, og gir et flott helhetlig inntrykk!

       PLAST OG GUMMI
 

Det mange ikke vet er at plast og gummi også blir skinnende rent med vannpolering!

Hardnet gummi vil ofte få tilbake sin mykhet også. Sprukken gummi vil dessverre fortsatt være sprukken, men detaljer av gummi og plast behøver ikke plukkes av forgassere osv før de vannpoleres, de kan bare sitte på.  

Dette gjør livet lettere for den som ønsker å får renset og vannpolert saker og ting, er du i tvil så bare la ting sitte på.

Å vannpolere gamle dekk anbefales likevel ikke, hvis de ikke har en historisk verdi til utstillings-formål for eksempel. 

Motorsykkel-saler kan med fordel renses, til og med navn og logo blir frisket opp.

Anker 1
bottom of page